משפצים? תחסכו!

השאירו פרטים ומייד נחזור אליכם עם 3 הצעות מחיר משתלמות במיוחד!

בניית מרפסות

במידה וברצונכם לבנות מרפסות בבניין שלכם, כדאי שתדעו כיצד עובד התהליך ומה אומר החוק בנושא זה. פורטל 'טופ שיפוצים' ריכז עבורכם את כל המידע אודות בניית מרפסות, כולל אפשרות לביצוע השוואת מחירים בין בעלי מקצוע המבצעים הוספה של מרפסת.

רגע לפני בניית מרפסת - משווים מחירים:

כיום דיירים רבים אשר מתגוררים בבניינים משותפים, בודקים את האופציה של בניית מרפסת במטרה להגדיל את שטח הבית וליצור מקום נוסף אשר ניתן להשתמש בו לדברים שונים החל מאחסון ועד לישיבה ובילוי עם המשפחה או החברים. בניית המרפסת יכולה להיעשות במסגרת שיפוץ בניין משותף או כפרויקט בפני עצמו, בהתאם לשיקולם של הדיירים.

כדאי שתדעו שעל מנת להפוך את הרעיון למציאות, עליכם להתייעץ תחילה עם קבלן מרפסות אשר מתמחה בנושא של בניית מרפסות וכמובן לדעת כיצד עובד התהליך עצמו. אם ברצונכם לקבל מספר הצעות מחיר מקבלנים העוסקים בבנייה של מרפסות, השאירו פרטים בטופס המצורף באתר ונחזור אליכם טלפונית עם כל המידע.
 

בניית מרפסת

מהו חוק בניית מרפסות?

על פי החוק, ניתן לבצע הוספה של מרפסת בשטח של כ-10% משטחו של הבניין שלכם או לחילופין בגודל של 14 מ"ר. במידה ו-10 האחוזים משטח הבניין עולה על 14 מ"ר החוק מאפשר ללכת לפי שיטת האחוזים ולבנות מרפסת אשר גדולה מ-14 מ"ר. על פי חוק בניית מרפסות, על המרפסת לא לבלוט מעבר ל-2.5 מטרים מחוץ לבניין ויש להקפיד על מידה זו בעת הבנייה.

מה קורה במצב בו קיימת התנגדות לבניית מרפסת?

ישנם מקרים בהם לא כל הדיירים בבניין מעוניינים לבנות ולהוסיף מרפסת. למעשה בניית מרפסת מצריכה על פי החוק רוב של 75 אחוז מהדיירים בבניין על מנת לבצע את תהליך הבנייה.

על אף העובדה שתוספת של מרפסת עשויה להעלות את שווי הנכס בלמעלה מ-20% לעיתים חלק מהדיירים אינם מעוניינים לבצע את פעולת הבנייה שעשויה לגרור איתה הרבה רעש, לכלוך ופגיעה בשגרת החיים בבית. חשוב לציין שאין אפשרות להכריח דייר לבנות מרפסת בביתו ולכן במידה והוא אינו מעוניין בתהליך, ידלגו מעל דירתו ולא יבנו בה מרפסת.

האם נדרש לשלם ארנונה על הוספת מרפסות?

בדרך כלל עבור מרפסות אשר שטחן קטן מ-12 מ"ר לא נדרש לשלם ארנונה אך נושא גביית הארנונה משתנה כמובן ממועצה ורשות מקומית אחת לשניה ועל כן כדאי מאוד לפני תחילת התהליך לברר זאת מול העירייה שלכם וגם להתייעץ עם הקבלן מרפסות שאמון על הפרויקט. - למידע אודות תשלום ארנונה בזמן השיפוץ, לחצו כאן.

המלצות של קבלנים לבניית מרפסות

טרם תחילת העבודה חשוב לשים לב למספר דברים כגון:

  • אישור לבניית המרפסת: דבר שמאוד חשוב לבדוק טרם תחילת העבודה על מנת לא לקבל צוו הריסה לאחר הבנייה. אישור זה ניתן לקבל באופן עצמאי על ידי הגשת בקשה מסודרת לרשויות. חשוב לציין כי ישנה בנייה לא חוקית בארץ שטרם קיבלה צווי הריסה מסיבות כאלה ואחרות, אך אנו לא ממליצים לעשות זאת גם מסיבות כספיות וגם מסיבות בטיחותיות. למידע נוסף על תהליך רישוי הבנייה לחצו כאן.
     
  • קבלנים לבניית מרפסת תלויה ממליצים: טרם תחילת העבודה לבדוק את נושא האישור והסכמת השכנים ולא לקחת סיכונים מיותרים. לאחר קבלת אישור מסודר, הנכם צריכים לפנות לקבלן לבניית מרפסות על מנת להתחיל את תהליך בניית המרפסת בבניין שלכם. הקבלן ידריך אתכם ויסביר שלב אחר שלב מה כולל תהליך בניית מרפסת, מה החומרים שמשתמשים בהם ויציין בדרך כלל תאריך סיום משוער. חשוב לבחור קבלן מרפסות מקצועי על מנת לא להתאכזב בהמשך הדרך מאופן העבודה וניהול הפרויקט.
     
  • בדקו הצעות מחיר שונות: בדקו היטב את המחיר שאתם מקבלים מהקבלן מרפסות המציע את השירות, חשוב מאוד לעקוב אחר מחירונים ולבצע השוואה של העלויות בין כמה קבלנים שונים המציעים את שירות בניית המרפסת. באתר טופ שיפוצים תוכלו למצוא מידע במגוון נושאי הבנייה, הרחבה וכמובן גם שיפוצים הקיימים ולהגיע מוכנים יותר לכל תהליך של בנייה ושיפוץ בבניין.

מהי עלות בניית מרפסת?

למעשה המחיר שנדרש לשלם עבור תוספת של מרפסת משתנה מאוד על סמך שיקולים רבים כמו כמות הקומות הקיימת בבניין, גודל המרפסת וכמובן שיטת הבנייה הנבחרת. ניתן לבנות את המרפסת בצורה הרגילה והסטנדרטית הכוללת יסודות עם עמודים שמתחברים לבניין וניתן גם לבצע הוספה של מרפסות תלויות ושם למעשה נוסיף קונסטרוקציה שנבנית על עמודים - אופציה זו היא הרבה יותר יקרה. המחיר של הוספת מרפסת ששטחה 15 מ"ר נע בדרך כלל בין 60 אלף ש"ח ל-100 אלף ש"ח (לכל קומה), אך קשה לנקוב בסכומים כאשר מדובר על מוצר שמותאם אישית לכל בניין וכפוף לשינויים רבים.


מחיר ממוצע לבניית מרפסת

מחיר ממוצע לבניית מרפסת: 80000 ₪

טווח מחיר גבוה 100000 ₪

טווח מחיר נמוך 60000 ₪

  • הערכת המחיר גסה ותלויה במשתנים רבים.

מצאו קבלן המתמחה בהוספת מרפסת

חשוב מאוד במסגרת התהליך למצוא קבלן מרפסות או חברת בנייה אשר מתמחים בתחום של הוספת מרפסת בבניין משותף וזאת מאחר והתהליך דורש הרבה הבנה וידע מקצועי. הקבלן יכול לחסוך לכם לא מעט כסף במהלך תהליך הבנייה ולספק לכם טיפים מצוינים והמלצות אודות התהליך, הן מבחינת עמידה בחוק ובהגבלות והן באופן הבנייה והשימוש בחומרי הגלם הנכונים ביותר.

בצעו השוואת מחירים מהירה!
השאירו פרטים ונחזור בהקדם
או בטלפון: 077-6052900

כמה זמן לוקח תהליך של בניית מרפסת בבניין משותף?

חשוב להבין שתהליך בניית מרפסת מחולק לשני חלקים מרכזיים, החלק הראשון והקודם לשלב הבנייה הוא שלב הוצאת ההיתר. הוצאה של היתר עבור בניית מרפסת עשויה לקחת בין שנה לשנה וחצי ולפעמים אפילו יותר. על כן כדאי להזדרז ולבצע את שלב הגשת ההיתר כמה שיותר מהר.

החלק השני הוא כמובן בניית המרפסות בבניין המשותף ובדרך כלל מדובר גם כאן בתהליך הלוקח בסביבות השנה. הגורם המרכזי המשפיע על מועד הסיום הוא כמובן גובה הבניין וכמות המרפסות שנדרש להוסיף בו. בבניין בעל 8 קומות, תהליך הבנייה לוקח בסביבות 10 חודשים וזאת במצב בו אין שביתות של עובדי הענף, הגבלות כלשהם או מצבים נוספים בהם העבודה נעצרת.