משפצים? תחסכו!

השאירו פרטים ומייד נחזור אליכם עם 3 הצעות מחיר משתלמות במיוחד!

ארנונה בזמן שיפוץ דירה

האם אני צריך לשלם ארנונה בזמן שיפוץ דירה? איך מקבלים פטור? מהי ההנחה? לכמה זמן? - כל התשובות לשאלות אלו נמצאות כאן, המשיכו לקרוא וגלו מהם הזכויות שלכם בנוגע לארנונה בתקופת השיפוצים.

מהם התנאים לקבלת הפטור?

על מנת לקבל פטור מלא מתשלום על ארנונה במהלך שיפוץ דירה או שיפוץ בית פרטי. הנכס צריך להיות מוגדר כ-"לא ראוי למגורים" או טרם אוכלס. אם אתם הולכים על שיפוץ היקפי לדירה ולא יהיה ניתן להתגורר בה, אתם יכולים להגיש על כך בקשה ולקבל פטור מלא מארנונה כאשר אתם משפצים. אם רכשתם נכס חדש ואינו אוכלס עדיין והנכם מתכננים לשפץ ולשדרג את הדירה שקיבלתם מהקבלן, גם כאן הנכם זכאים לפטור. בשורה התחתונה - פטור על נכס ריק ופטור על נכס בשיפוץ.

בקשת פטור ארנונה לפי הרשות המקומית

ריכזנו בעבורכם את המידע הנחוץ לקבלת פטור מתשלום ארנונה בזמן שיפוצים לפי הרשות המקומית בערים הגדולות. כמובן שניתן להגיש בקשה בכל עיר, המידע יופיע באתר הרשות המקומית שלכם.

בקשה פטור ארנונה ברשות המקומית: טלפון: מעבר לאתר:
פטור מארנונה בזמן שיפוץ בחיפה 1700-700-060 מעבר לאתר
פטור מארנונה בזמן שיפוץ בתל אביב 3013* מעבר לאתר
פטור מארנונה באר שבע 9771* מעבר לאתר
פטור ארנונה בעיריית ירושלים 02-6296333 מעבר לאתר

לכמה זמן מקבלים הנחה בארנונה?

בגדול על פי כל רשות מקומית תקופת החסד משתנה, בדרך כלל מקבלים עד חצי שנה פטור מלא מארנונה למטרת שיפוץ. ישנם מקומות שמקבלים הנחה עד שלוש חודשים ויש כאלו שעד שתודיעו להם שנכנסתם לנכס ואתם גרים בו - לא ידרשו מכם תשלום על הארנונה או שתקבלו הנחה חלקית.

מתכנן לשפץ? עשוי לעניין אותך:

 חוזה מול קבלן שיפוצים
מחירון שיפוצים
 מחשבון שיפוצים

קבלת פטור מארנונה

איך מגישים בקשה לפטור מארנונה במהלך השיפוץ?

לכל רשות מקומית ועירייה יש אתר אינטרנט, במידה ואין - יש לשוחח עימם טלפונית באופן ישיר. אלו בעלות אתרי האינטרנט מאפשרות שליחה של טופס מקוון אליהם ויחזירו לכם תשובה לגבי זכאותם לפטור מארנונה או קבלת הנחה. ישנם גם עיריות שבאות לקראת המשפץ ואפילו מזכות אותו בפטור רטרו (במידה ולא הגיש בקשה לפני השיפוץ).

מה עוד צריך לדעת על ארנונה בתקופת שיפוץ דירה?

בדרך הזכאות שלכם להנחה או פטור מלא מארנונה לנכס יהיה פעם בחיים כל עוד אתם מחזיקים בו (ז"א הבעלים הבא יכול לבקש גם פטור למטרת שיפוץ). במהלך השיפוץ ייתכן ופקח יגיע לדירה מטעם העירייה על מנת לבדוק האם אכן מתרחש שיפוץ במקום. אם במקרה נדחתה בקשתכם לקבלת פטור לשיפוץ היקפי של הדירה, אתם רשאים לערר על כך לבית המשפט (עניין מנהלתי).