משפצים? תחסכו!

השאירו פרטים ומייד נחזור אליכם עם 3 הצעות מחיר משתלמות במיוחד!

התקנת פרקט פולימרי

קראו מידע מעמיק על התקנת פרקט פולימרי: מה זה בכלל, כמה זה עולה, מה היתרונות שלו על פני יתר הפרקטים וגם נסביר כיצד כל התהליך מתבצע.

מהו פרקט פולימרי?

פרקט פולימרי הוא למעשה פרקט שכל בסיסו הוא פלסטיק. למעשה מדובר על ריצוף מחומרים פולימריים שבחלקו העליון ישנו הדפס דמוי עץ. פרקט פולימרי הוא כזה שלא יאפשר לכפות רגליכם לקפוא בחורף וגם כזה שניתן לנקות ביתר קלות ובהשוואה לניקוי פרקט רגיל.
 

התקנת פרקט פולימרי

מתי התקנת פרקט פולימרי אידיאלית?

במידה ואתם מעוניינים להתקין פרקט לגינה שלכם מבלי לחשוש לנזקי מים, הפרקט הפולימרי הוא הבחירה המושלמת.

 

אגב, הדבר אידיאלי גם אם תרצו להתקין פרקט בחדר הילדים, שכן, היות והוא עמיד הרבה יותר מפרקט מעץ טבעי, הוא יוכל להדוף נזקים שונים, כמו מים, שנשפכו מהכוס של הילד, כתמי צבע שהילד יצר ברגע של יצירתיות ועוד.

איפה לא מומלץ להתקין פרקט פולימרי?

מומלץ להמנע מלהתקין פרקט פולימרי בחדר הרחצה. כן, נכון שאמרנו שהוא מאוד עמיד בפני מים וזאת אגב הסיבה מדוע לא מומלץ ליישם אותו בחדרי רחצה - כי הוא מונע ממים עומדים לחלחל אל הפרקט (נזכיר שוב: מדובר בפלסטיק).

 

הסיבה השניה היא כי חדרי רחצה בד"כ יצריכו אותנו להשתמש בחומרי ניקוי פעילים כמו אקונומיקה ומי חמצן, שעלולים לשחוק את הפרקט הפולימרי (כן, לזה הוא לא עמיד).

מה היתרונות והחסרונות בהתקנת פרקט פולימרי?

אז קודם הסברנו באילו מקרים התקנת פרקט פולימרי תועיל וכעת נדון על היתרונות לצד החסרונות:

  • יתרונות בהתקנת פרקט פולימרי:
  1. ​עמיד למים - בשונה מחבריו העשויים מעץ ולמינציה, פרקט פולימרי ניתן לשטיפה ועמיד בפני מים. חשוב רק להבהיר שעדיין לא מדובר בריצוף רגיל ולכן תמיד מומלץ להשתמש במטלית לחה ולא לספוג את הדק במים.
     
  2. אין צורך במרווחים - פרקט פולימרי אינו דורש להשאיר רווחים בין קורה אחת לזו הסמוכה לה וזאת מפני שאין סיכוי עתידי שהפרקט הפולימרי (שלהזכירכם - עשוי מפלסטיק) יתנפח כמו עץ רגיל שמתנפח עם השנים.
     
  3. אחריות - היות ופרקט פולימרי נחשב עמיד מאוד בפני מים והיבטים אחרים, האחריות שתוכלו לקבל עליו היא משמעותית גבוהה יותר מזו שמוענקת על התקנת פרקט עץ סטנדרטי. סתם כדי לסדר את האוזן, מדובר באחריות שאורכת בד"כ בין 10 - 30 שנה.
     
  • חסרונות בהתקנת פרקט פולימרי:
  1. מחיר - המחיר שתשלמו בעבור התקנת פרקט פולימרי גבוה בפער מזה של פרקט למינציה.
     
  2. הרגשה - בסופו של יום, מדובר בחומר פלסטי שמדמה את נראות העץ אך מבחינת המרגש עבור כף רגל יחפה - מדובר בתחושה שונה מזו שתחוו על פרקט עץ אורגינל.

סוגי פרקט פולימרי

ידעתם שקיימים יותר מסוג אחד? אז לפני שאתם קוראים לאיש מקצוע לצורך התקנת פרקט פולימרי בביתכם, קראו על הסוגים שלו:

  • פרקט LVT - מדובר בפרקט פולימרי העשוי מ- PVC והוא מורכב כולו בשכבה אחת, שמונעת ממנו גמישות כלשהי, מה שאומר שגם תהליך ההרכבה שלו מורכב יותר. היתרון בו שהעלות שלו זולה.
     
  • פרקט SPC - כאן מדובר בפרקט שעשוי כולו משילוב של אבקת אבנים וחלקיקי פלסטיק המודבקים יחדיו עם דבק פולימרי לכדי שכבה אחת. פרט חשוב: ככל שאחוז האבן גבוה יותר במכלול, כך הפרקט הפולימרי יהיה עמיד יותר בפני מכות ושריטות וגם מחירו יהיה יקר יותר וכתלוי באחוז האבנים.
     
  • פרקט פולימרי פישבון - כאן מדובר על פרקט פולימרי שפשוט מורכב בצורה אחרת וצורתו כפרקט פישבון רגיל בעל מראה הזיגזג. כמו בגרסת העץ גם כאן פרקט פולימרי פישבון יהיה יקר יותר בפער היות ואופן ההתקנה שלו מורכב. 

מהו מחיר התקנת פרקט פולימרי?

מחיר התקנת פרקט פולימרי סטנדרטי ינוע בין 110 - 250 ש"ח למ"ר כולל העבודה, בעוד שבעבור התקנת פרקט פולימרי פישבון, הן העבודה והן הפרקט צפויים להתייקר ולנוע בין 130 - 310 ש"ח למ"ר.

 

מחיר פרקט פולימרי למטר בממוצע

מחיר פרקט פולימרי למטר בממוצע: 180 ₪

טווח מחיר גבוה 250 ₪

טווח מחיר נמוך 110 ₪

מה עדיף: פרקט פולימרי או למינציה?

אז בואו רגע נכניס עוד שחקן: פרקט הלמינציה. מדובר בפרקט שלמעשה גם הוא בנוי מחומרים פלסטיים, אך בשונה מפרקט פולימרי, הוא מונה 2 שכבות עשויות תערובת עץ ועוד שכבה עליונה שעשויה מהדפס המעניק לה מראה דמוי פרקט. אז על פניו, כשמדובר על החלק העליון של שני סוגים הפרקטים, אופן הניקוי דומה סה"כ, כנ"ל לגבי מקרים בהם עולה הצורך בחידוש של הפרקט.

 

עם זאת, השוני בין השניים יתבטא בעיקר במראה, שכן, רבים יעדיפו את המראה של פרקט הלמינציה, שנראה טבעי יותר וגם בפאן המחיר היתרון יזדקף לטובת הלמינציה, היות והוא זול יותר פר מטר רבוע.

איך מתקינים פרקט פולימרי?

מתחת נציג שלבי ההתקנה של פרקט פולימרי, כפי שאנשי פרקט צפויים לבצע בביתכם בהמשך. שימו לב שמתחת נציג את השלבים להתקנת פרקט פולימרי על בסיס קרקע, ללא ריצוף.

  1. ניקוי מקדים - על איש הפרקטים לוודא שהקרקע נקייה משאריות לכלוך שעשויים לעקם את פני הקרקע. במידה ויש צורך הוא ישתמש בשואב.
     
  2. בדיקת פני הקרקע - כעת הוא יוודא שפני הרצפה ישרים בעזרת מודד ייעודי. במידה והקרקע הקיימת לא ישרה, איש הפרקט יצטרך ליישם מדה מתפלסת שתוסיף קונטרה.
     
  3. התקנת פרקט פולימרי - לאחר ייבוש מלא של המדה המתפלסת, על איש הפרקט להרכיב את חלקי הפרקט וזהו. התחדשו!
  • שימו לב! במידה ותרצו להתקין את הפרקט על ריצוף קיים, עליכם לקחת בחשבון שגובה הרצפה כולה ישתנה, מה שאומר שתצטרכו להתאים מחדש את גובה הדלתות לפרקט, כך שלא יתחככו אחד בשניה.


בצעו השוואת מחירים מהירה!
השאירו פרטים ונחזור בהקדם
או בטלפון: 077-6052900

כיצד מתבצע ניקוי לפרקט פולימרי?

בכל הקשור לניקוי פרקט פולימרי, התשובות די חצויות. מצד אחד מדובר בפרקט סינטטי שנחשב עמיד מאוד למים אך יחד עם זאת, הוא לא מאפשר למים שמעליו להתאדות או לחלחל ועלול לגרום להחלקה עקב הצטברות מים באזורים שונים.

 

מהסיבה שציינו מרבית אנשי המקצוע ימליצו לנהוג בפרקט הפולימרי כאילו היה עשוי עץ וזה כולל: שאיבה מקדימה, העברה של סמרטוט לח אך לא ספוג מים ואפשר גם להוסיף לחומר הניקוי בושם ייעודי לפרקטים.